PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Poslední Double Trouble tohoto roku

Publikováno 11.11.2019

Rok 2019 nám neuvěřitelně utekl a již příští týden 15. listopadu se odehraje poslední letošní Double Trouble. Už pošesté v tomto roce obsadíme pražský klub Cross, kde společně s Liquid dnb crew a  zahraničními headlinery rozjedeme pořádnej balet.

BONS (SRB)
Headlinerem večera bude rodák ze srbského města Novi Sad, dj a producent Bons, jehož hlavní charakteristikou je tvrdý nekompromisní styl zastupovaný především subžánry jako je neurofunk, techstep a darkcore. Na jeho kontě najdeme nespočet tracku a především dvě EP, která vyšla v roce 2017 a to hned krátce po sobě. První s názvem Science Fiction vyšlo v srpnu na Warfare Recordings a v září následovalo druhé epíčko Vision na True Bass Recordings. Za zmínku také určitě stojí track Mario (Raving Panda), kde jsou použity zvuky z legendární hry Super Mario. Milovníci temného pojetí drum and bassu si tak při setu Bonse přijdou na své a byla by vélká škoda prošvihnout tohoto talentovaného mladíka.

SUPPORT
Kromě Drumbassterds crew se můžeš těšit na dalších pět djs, kteří doplní už tak nadupaný line up. Prvním mistrem je mejdany ošlehaný drum and bassový veterán, který na scéně působí od roku 1989, dj a producent Sayko. Za dobu svého působení si získal publikum nejenom precizním mixováním, ale také obrovskou energií, která z jeho setů přímo srší a v neposlední řadě také originální muzikou. Dalším pánem na holení je dj a promotér pocházející z moravské Mohelnice, Noxxia. Člen Untouchlabels crew a jeden ze zakládajících členů projektu We Are Not Criminals. Jeho vystoupení tě rozhodně dostane do varu díky nekompromisnímu stylu, kterému vévodí neurofunk. Třetím koho si představíme je FeFe, dle mého skromného názoru jeden z  nejlepších djs u nás. Znát ho můžete především díky jeho působení v kapele N.O.H.A. a dále jako zakladatele severočeské crew Basscoffe. Jeho styl je velice osobitý, kdy ke hraní používá kombinaci playeru a gramce na scretchovaní, což je jeden z jeho charakteristických rysů. Jeho sety provází příběh od začátku až do konce a žádný subžánr pro FeFeho není cizí. Nesmíme zapomenout ani na Ozzy a Ludkey, kteří nám celý mejdan odstartují, jak už je dobrým pravidlem. No a teď to nejlepší nakonec, dokážeš si toto vše představit ve spojení s mainstreamem prokladaným neurofunkem, v rychlosti, kterou by záviděl i Han Solo s Millenium Falconem a se spoustou double dropů. Představovat si to nemusíš, protože stačí dorazit na Double Trouble a užít si b2b, které si pro vás připravil Volume Plus se zvýše jmenovaným FeFe. Za mě osobně, bude tenhle set hodně někde a už se nemůžu dočkat co nám spojení těchto dvou zdánlivě různých stylu hraní přinese. Pokud tě však tato kombinace nenadchla, nezoufej, protože tu máš i mnoho dalších možností, jak si večer užít. Co třeba surové a temné beaty od Houbasse, který tě šetřit rozhodně nebude? Od své produkce, kterou zastupuje například nejnovější singl The Great Escape až po klasické kousky. Za rutinéra bychom mohli považovat matadora naší crew Skačka, který u tebe zaboduje svojí skvělou selekcí a precizní technikou mixu, kterou by mu mohl, kde kdo závidět. Artificial Supremacy sice může znít zvláštně a přitom se jedná o název nejnovějšího EP od našeho kolegy R-Flyera. Obsahuje čtyři tracky a já pevně věřím, že všechny uslyšíme v jeho pátečním setu. Kromě toho se Filip projevuje velkou svobodou v selekci, což znamená, že od tohoto dj a producenta můžete slyšet opravdu cokoliv. Posledním zástupcem naší crew je Chombo, který volí spíše mainstreamový zvuk, ale nebraní se ani ostatním subžánrům od liquidu, neurofunku, jungle až po techstep. Radek dokáže často překvapit hitem staršího data, ovšem ani nejnovější žebříčky hitparád z beatportu mu nejsou cizí. 

LIQUID STAGE
Podzim je v plném proudu, venkovní teploty se pomalu blíží k bodu mrazu a všude kolem se začínají objevovat první náznaky blížících se vánočních svátků. Dárky by se však neměli rozdávat jen o svátcích, což pražská Liquid DnB Crew dobře ví, a proto si jeden hudební dárek pro všechny milovníky a nadšence do příjemeného a oduševnělého dnb přichystala už nyní. Tím dárkem je vystoupení talentovaného producenta z Ruska, který se hudbě věnuje už dlouhých patnáct let a jehož set nemáme u nás možnost slyšet zas tak často. Nelver za svou hudební kariéru vydal nespočet releasů na více než čtyřiceti labelech, přičemž za zmínku stojí především jeho zářezy u značek Fokuz a Liquicity. Kromě liquidfunku a soulful drumandbassu však v jeho repertoáru najdeme i breakbeat, ale ani říznější deep mu rozhodně není cizí. Ale nebojte, dole v Crossu půjde především o dnb a Nelver jistě vytáhne nějaké to eso z rukávu v podobě svých vlastních tracků, které patří k tomu nejlepšímu, co může ruská scéna nabídnout. Samozřejmě celý program doplní svými sety zástupci Liquidní krů, která se představí v plné sestavě: Blofeld, Runky, Theya, Fallen Gemini, SHFT a Stanjah. Blíží se večer, na který se nezapomíná s headlinerem, který se u nás zase dlouhou dobu neobjeví, poslední letošní Double Trouble je na spadnutí, takže se vidíme na parketu!

VSTUPNÉ
Jako obvykle, pokud chceš ušetřit doraž do 22:00, protože vstup bude za 100kč. No a po desáté se nám to trošku zdraží, ale 150kč je furt super za takový mejdan!

Shrnutí je jednoduché! V pátek se vidíme na místě a my už se těšíme, jak malý Jardové.

www.facebook.com/events/426752688045491

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama