PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

7 let Double Trouble aneb jak na to

Publikováno 05.03.2020

Sedmička je přímo magické číslo, najdeme ji skoro všude. Sedm dní v týdnu, sedm je i počet základních tónu stupnice, Bůh (Flying Spaghetti Monster) stvořil svět za sedm dní a máme sedm smrtelných hříchů. Nejdůležitější sedmička nás ale teprv čeká, první březnový pátek oslaví Double Trouble 7. narozeniny, ke kterým jim jako headlineři večera popřejí Vowel a Phil Tangent.

PŘÍBĚH POŘADATELSTVÍ
Ale nejdříve se společně podíváme za oponu, jak vůbec takový Double Trouble vzniká. Jako první věc se řeší termín konání akce a to v pořádném předstihu minimálně půl roku dopředu. Hůra datum bychom měli a teď to nejpodstatnější, co by to bylo za party bez pořádného headlinera. Vždy se snažíme se vybírat mladé a neprovařené talenty, kteří jak by řekla Jolanda jsou na vysokém potenciálu a ty posléze bookujeme, nechceme přeci aby nás někdo předběhl. Paralelně s headlinerem se domlouvá i support. V okamžiku kdy máme všechny jména pohromadě, oslovíme grafika a dohodneme flyer. Dále založíme událost na facebooku, ta se obvykle zakládá pár dní po skončení předchozího Doublu a zároveň s tím začneme promovat mejdan. Tak jo, posouváme se dále a společně s Crossem se domlouvá doprava (letenky, lístky na vlak atd.), zabookovaní hotelu a mraky dalších věci, které zde radši ani nebudu vyjmenovávat. Dále nám už jen zbývá domluvit fotografa a vje, poté se vše ještě několikrát překontroluje, doladěj se detaily a pár dní před party si v crew rozdělíme jednotlivé povinnosti.

Za prvé musíme vyzvednout headliner na letišti, zavést do hotelu a domluvit se s ním co dále, zda bude chtít na večeři, zůstane na pokoji nebo cokoliv jiného. Další člověk v předstihu vyzvedává merch a odváží směr Cross, kde máme sraz se zbytkem týmu. Když už jsme všichni pohromadě, rozdělí se zbytek práce: jeden člověk sjede pro objednanou vizualní techniku do půjčovny, další připravuje shop a ostatní pomáhají s vizualizacemi, které jsou asi nejnáročnější věcí na připravu. Musí se přinést rozložená konstrukce, tu posléze smontovat a upevnit za djs. Naneštěstí toto většinou obstarávají vjs, takže mi se k tomu připleteme leda jako pomocná síla. Když je postaveno, začneme se zaměřováním vizualizace a rozmístěním světel. Poté se připravuje djs technika a zvuk. My však nezahálíme a jedeme dál, protože je potřeba finalizovat rozpočet, aby vše sedělo a bylo připravené, odesíláme na šatnu guestlist, tiskne se timetable, který se poté vylepuje v prostorách klubu a za pochodu řešíme další vzniklé problémy.

Konečně je 20:00, party startuje, ale nás čekají ještě další povinnosti. Především je potřeba se postarat o merch shop, který jede od začátku akce a končí přibližně ve 3:00. Bohužel potom nezmizí mávnutím proutku, ale musí se odnosit za backstage a poté ráno znovu přemístit do šatny. Mezitím se v průběhu mejdanu snažíme, aby hosté byli spokojeni, vše běželo hladce a zaroveň řešíme nenadále problémy. Večer proběhl ok a my jsme na jeho konci šťastní, jak se zadařilo, ale naše práce nekončí. Jak již bylo řečeno výše odnášíme eshop na šatnu a spolu s ním i konstrukci na vizualizace a občas i Skáčka... No a potom už podle nálady domu nebo zaslouženou odměnu v podobě ranního pivka. Jinak je to spíše výcuc toho nejdůležitějšího, co na party chystáme, ale samozřejmě najde se toho mnohem více, ovšem to by vydalo na pořádnou bichli.

VOWEL (POR)
Headlinerem večera je rodák z portugalského Lisabonu, ovšem nyní usazený v britském Bristolu, Vowel, který se poměrně nedávno upsal pod český label Empire. V jeho producentské tvorbě najdeme především neurofunk, u kterého mě zaujali nejvíce singl Pulse (Bad Taste Recordings) a spolupráce s Volatile Cycle Dispersed (DistrictBass). Ovšem asi jeho největší úspěch je track, který vyšel před třemi měsíci na jednom z nejzvučnějších dnb labelů nese název The Mime (Blackout). Jedná se o super deepovou věc, která mě neuvěřitelně vtáhla do sebe a musel jsem si jí pouštět stále dokola.

SUPPORT
Od sousedů z Rakouska k nám dorazí Ferrum, který se na Double Trouble představí už podruhé. Dále ho doplní trio zarostlých jump up mániček v podaní Upfockerz (Mazzon, Azzawak, Brejchus Pavián), která ti za mixem, v připadě Brejchuse za micem, předvede pořádnou show. Z Vysočiny dorazí reprezentovat svojí Ultima crew čtyři její členové, který se rozdělí do dvojic. Jednu dvojici tvoří Lintu s Li-Bass a druhou Vyti s El Gringo. Předposledním, kdo dorazí pogratulovat k narozeninám je Cinic, zástupce projektu Drumybassy Open Air. No a kdo jiný by měl oslavu odstartovat než-li Ozzy s Ludkey. Samozřejmě se můžeš těšit i na naší Drumbassterds crew ve složení Volume Plus, Houbass, Skáčko a Houbass.

LIQUID STAGE
Liquidní krů si při této příležitosti pro své věrné fanoušky a všechny nadšence do melodického liquidfunku, soulful drumandbassu a deepu přichystala jedno velké překvapení. Do Crossu totiž zavítá producent, kterého jsme u nás neměli možnost slyšet od roku 2014, kdy rovněž zahrál na Double Trouble. Hostem spodní stage bude nyní Phil Tangent, jenž se řadí k těm největším jménům na scéně a jehož tracky vyšly na legendárním labelu Soul:R Marcuse Intalexe a jeho tracky jako Billie's Smile, Lunar nebo Bedouin zná téměř každý. Výčet labelů, kde Phil vydal své tracky pak už hovoří za vše - Rubik, Santorin, Soul:R, Commercial Suicide nebo Samurai Music, kde se také objevila Philova slavná spolupráce s Tokyo Prose. Tohle zkrátka bude velkolepý! Jako support se pak představí talentovaný slovenský producent Simple Souls, jehož tracky najdeme v katalogu známého labelu Soul Deep Records, a samozřejmě nebudou chybět zástupci pořadatelské Liquid DnB Crew – Blofeld, Runky, SHFT, Fallen Gemini a Stanjah. Karty jsou rozdaný, nabitější line up pro oslavu sedmi let mejdanu Double Trouble si snad ani nelze přát! Tak naviděnou v pátek v Crossu.

VSTUP
Akce startuje ve 20:00 a předpokládaný konec je v 8:00. No a jelikož se jedná o oslavu připravili jsme si pro vás dárek v podobě vstupu do 21:00 za 7czk, což je stejná cena jako necháš za Braník v akci (bez zálohy na láhev). Od 21:00 do půlnoci bude vstup 100czk poté 150czk.

Závěrem nezapomeň na akci navštívit nás shop s merchem, kde budou k dispozici nové bagy. Moc těšíme a doufáme, že si společně pořádně užijeme oslavu narozenin Double Trouble.

www.facebook.com/events/509778026333405

TEXT: Chombo & Houbass

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama