PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Nikdy neřikej Pandě ne

Publikováno 16.09.2018

Jak řekl mistr psaného slova Eminem: ,, Guess who´s back, back again!“ A přesně takovou otázku by sis měl položit i ty, protože člen naši crew a jeden z nejtalentovanějších producentů u nás se vrací po roce s něčím novým. Kdo tedy pro vás má tu nejčerstvější porci drum and bassu připravenou? A na co dalšího se můžeme těšit? Na tyto otázky a i na mnohem více ti přinášíme odpovědi v článku.

Je to již dva roky co se českobudějovický rodák R-Flyer představil na labelu Raving Panda. Po této dlouhé době hlásí návrat na místo činu a to jako součást nového LP, nesoucí název The Revenge. Jedná se o Various Artist, což znamená, že tě čeká nálož tracku od mnoha umělců, mezi nimiž zmíníme například Suspect, Stepbass, Saintone a mnoho dalších. Na albu najdeš přesně 15 tracků od Pandy k Pandě. Jinými slovy řečeno jedná se o remixy věcí, které již na labelu vyšli a jsou upraveny umělci, jenž už na Pandě vydávali.

R-FLYER
Nyní se však dostáváme k tomu nejdůležitější otázce a to je ta co vlastně od R-Flyera uslyšíme. Filip se podíval na zoubek tracku od španělského Suspect z názvem Medusa. Vytvoření kvalitního remixu není vůbec snadná práce a už jenom prvotní nápad bývá řehole, což dokládají slova autora: ,, První myšlenka byla, že jsem chtěl z vedlejší melodie udělat vlastní a zároveň se držet v tónech původního tracku, což se ukázalo jako oříšek. Vlastně to bylo to nejtěžší na celém tracku. Spolu ještě s vlastními bassami, aby to harmonicky šlo do sebe.“ Dle mého skromného názoru se to Filipovi povedlo na jedničku. Ovšem většinou každý track má svoje vlastní porodní bolesti, které se projevili i při tomto projektu, jak sám říká R-Flyer. ,, Sice jsem na to měl tři měsíce, avšak dva měsíce z toho jsem neměl páru co s tím, až teprve poslední se mi náhodou povedlo poskládat něco, co jsem si představoval. Byl to docela haluz, protože jsem zapomněl vypnout jednu stopu a narazil na již zmiňovanou melodii. Čas byl však stále proti mně. Takže odevzdat v termínu byla docela fuška, ale tak to je pro mě typické.“ Naštěstí se vše podařilo a ty se můžeš těšit líbivými tóny této skvělé sekačky.

Aby toho však nebylo málo, uslyšíme Filipa na The Revenge i podruhé a to díky tomu, že jeho track Eternal Engine si na paškál vzal výše zmiňovaný Suspect. Já na bráchu, brácha na mě dalo by se říci. ,, Musim říct, že se mi remix od Suspecta mega líbí. Zachoval nádech tracku, ale i přesto do toho přidal svoje věci a vytvořil úplně novej song,” což je Filipovo hodnocení, které určitě zahřeje na srdíčku

Nakonec si pojďme říci, co všechno pro vás ještě R-Flyer chystá a že toho není málo, jak můžeš poznat sám: ,, Jo teď toho bude docela dost. Dělám na remixu tracku z Houbassova nového EP Brain Decay. Taky mi bude vycházet jeden singl na Empire Records. No a ještě vám propálim jednu super akcičku , na kterou se můžeš těšit v pražském Crossu a to je Raving Panda Label Night.”

Je vidět, že Filip se zatím rozhodně nechystá k zimnímu spánku a my se tím pádem mužešm těšit na nové tracky a mejdan pod taktovkou tohoto šikovného chlapce a naší crew! Dost bylo slov a nyní si poslechni Filipův remix na Raving Panda soundcloud ZDE!

www.facebook.com/events/545209815934066

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama