PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s Akira

Publikováno 20.08.2018

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc, to je Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali s djem, členem Let It Roll crew a půlkou dua Deadly Viperz, kterým je Akira!

AKIRA
Dalším koho jsme postavili pod palbu otázek v naší rychlovce je Karlovarský rodák Akira. Již od roku 1998 můžeme slyšet tohoto Dj na nejrůznějších akcích a za tu dobu se vypracoval v jednu z nejrespektovanějších osob scény. Později se připojuje k bookingu webu Shadowbox, kde posléze se svým kolegou Anakinem vytváří zmijí duo aka Deadly Viperz. Akirův variabilní styl nezná hranic a zahrnuje všechny polohy drumandbassu od klidných zpívaných liquid funku, deep, přes moderní taneční sound, techstep až po neurofunk. Díky tomu ho můžeme slyšet na většině akcí a za dobu svého působení si zahrál po boku mnoha velkých jmen jako je Andy C, Friction, Zinc, Goldie, Adam F, Dillinja, Sub Focus, Ed Rush či Pendulum.

01) Jak si přišel ke své DJské přezdívce? Proč / podle čeho sis vybral svůj DJ nick?
Někdy kolem roků 1993-1994 sem viděl tenhle legendární manga film, kterej mě normálně sestřelil tak sem pak ten nick používal v počitačovejch hrách atd... V roce 96 jsem začal poslouchat breaky a jungle a 98 hrat...tak přezdívka byla jasná!

02) Cross, Storm, nebo?
Cross je pro mě jako pro dje jednička a to už z dob, kdy jsme hrávali jen dole a byla tam myčka na vinyly. Jinak mám moc rád ještě Storm, Roxy, plzeňskou Papírnu a ostravskej Fabric. In the end of the day, všude je dobře, kde se dobře hraje a sladíš se s crowdem.

03) Klub, nebo open-air?
Viz. předchozí odpověď. Ale pěkný místa venku a nejlíp ještě u vody, to je vždycky výhra když vyjde i počasí. A hraní na lodích je skvělý.

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Jak kdy, jak co.... Hraju toho hodně. Někdy míchám svižně a někdy tvořím příběh. Záleží na spoustě faktorech. Ale určitě nechat tu hudbu dejchat.

05) Tvých aktuální top 5?
Ufff tak jo... i když akutalnich top 50 by bylo lepší :D

Childish Gambino - This Is America (TC Refix)
Foreign Concept & Monty - Ron Millonario
Chase and Status - AllCrew
Skeptical - Grub
Lsb - Potshot

06) b2b, nebo samostatná jízda?
Radši b2b s tím, s kým to sedne a nejradši s Anakinem, Bifidem a pár dalšíma. Nemám potřebu se už někde honit a exhibovat sám po těch 20ti letech.

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
1mc z 10 ...většina tragédie, co neví kdy držet hubu a mají problémy s egem.

Akira

08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Z CZ/SK je to Subtenstion ze zahraničních Alix Perez. V CZ je dost super djs a kazdymu, co mě baví, to říkám osobně (chválím rád, když je co chválit, jinak držím pec) Ze zahraničních dlouhodobě Marky, Zinc, Alix Perez....

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Na tom abych žil v rovnováze a klidu....a to je hodně hodně moc těžký. A pracuju na tom, abych objezdil všechny letní festivaly, co mám.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
Alix Perez – Behind Time
Bad Company - 4Days
Loadstar - Link To The Past

11) Na jakou párty bys poslal svého největšího nepřítele?
Neposlal, nezajimají mě nepřátelé.

12) Pivo, nebo panáky?
PIVO! Miluju a snažím se ochutnávat po celým světě i když je to někdy zrádný :oD

13) Prsa, nebo zadek?
Sympatie, intelekt, oči ...... a prsa a zadek :D

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
Určitě tam hrál KOOGI! Někdy kolem 1997 asi.

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Hudba, hudba, hudba.... vaření a jídlo celkově, filmy, cestování s paní Columbovou, yoga, sauna, cardio a miluju kočky ;) Rád bych se více věnoval spánku. Namaste.

Díky moc za odpovědi, ať se ti daří a snad se brzy uvidíme na nějaké party. Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka s Akirou líbila a budeme rádi když ho podpoříte ZDE, na jeho facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama