PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s Drop Database

Publikováno 23.07.2018

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc, to je Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali s členem Jump-up.cz a Frogs On Acid a tím je Drop Database, tak čti a bav se!

DROP DATABASE
Už jako malý kluk tvrdil, že samotná hudba ho dělá šťastnějším, proto ve svých 10ti letech dostává svůj první hudební nástoj, kterým je basskytara. O rok později chytá do rukou kytaru u které po čase tvrdí, že to stále nebylo to pravé. V té době objevuje hudební styl zvaný Drum and Bass, který ho uchvátí natolik, že ho zkouší mixovat a také i produkovat. Po pár měsících tedy zjišťuje, že perkuse, nikoliv struny, budou tou správnou volbou. Začíná hrát na bicí, natáčí hudební covery na kanále marekdadokmusic, díky kterým se zviditelňuje pod svým vlastním jménem. Nyní ho můžete znát pod jménem Drop Database, který je součástí Frogs On Acid a Jump-up.cz!

01) Jak si přišel ke své DJské přezdivce? Proč / podle čeho sis vybral svůj DJ nick?
Asi každému producentovi se alespoň jednou stalo, že si svůj projekt neuložil a dřív než to udělal, projekt mu “dropnul“. No a přesně něco takového se mi před pár lety stávalo pořád. Pak už jen stačilo k tomu něco vymyslet a přišlo, mi, že slovo “databáze“ je ideální!

02) Cross, Storm, nebo?
Každý klub ve kterém jsem hrál má něco do sebe. Nejde mi ani tak o vzhled či kapacitu klubu, ale kdo do klubu chodí. Mám pokaždé stejnou radost, když jedu hrát do Crossu stejně jako do Stormu. Tak samo u nás na Moravě Marley či Fabric.

03) Klub, nebo open-air?
Open-air je skvělá záležitost ať už v jakémkoliv hudebním stylu! Ty bohužel nemůžou být pořád, proto koneckonců všichni trávíme více času v klubu. Za mě tedy open-air!

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Preferuji, když to pořádně šlape. Myslím si, že se každý stále vyvíjí. Měníme hudební styly, selekci tracků či celkovou produkci. Proto když budu hrát více „procítěnější“ tracky, určitě nebudu na nic spěchat. Potom mi přijde, že má set jakési zrychlení, spády či příběh.

05) Tvých aktuální top 5?
Turno & North Base - Third Eye (feat. Harry Shotta)
Enei - Cold Touch
Noisia & Prolix - Asteroids (Noisia Remix)
Annix & Turno - Cold Killer
Invadhertz - Intoxicated (Koherent Remix)

06) b2b, nebo samostatná jízda?
Není nic lepšího, než když se postavíš k tomu stolu sám a všechno je jen na tobě! Pokud jsem na b2b s člověkem, který se naladí na stejnou vlnu, tak nemám žádný problém. Díky Biovi jsem se v b2b dost zlepšil, takže když je příležitost, rád si dám b2b.

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
Párkrát mě to naštvalo, párkrát zase překvapilo. Kdo mě nikdy nepřestane bavit je Kick-in MC! Možná se budu opakovat, ale je to tak..Pokud to MCs nepřehání a ví kdy spustit, vše je v pořádku.

08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Z českých producentů je to určitě A-Cray a Madface. Ze zahraničních Noisia, Camo & Krooked.

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Nedávno jsem dodělal dva nové tracky, které možná budou pro někoho překvapením, protože jsou trochu jiné, než má stávající produkce. Rozhodně je taky dobré zmínit plánované EP s Mephem, na kterém už nějaký pátek makáme! Ovšem datum vydání je zatím ve hvězdách.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
Noisia & Prolix - Asteroids (Noisia Remix)

11) Na jakou párty bys poslal svého největšího nepřítele?
Rozhodně na párty kde není hudba.

12) Pivo, nebo panáky?
Asi s takovou rychle skončím, ale panáky.

Drop Database

13) Prsa, nebo zadek?
Když chybí prsa, zas tak moc se neděje...Když chybí zadek, něco je špatně.

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
Určitě musím zmínit Bass Drop w/ Caspa, která se odehrávala v Chapea Rouge. Tam jsem tehdy hrál dubstepový set a energie tam bylo tolik, že jsem si od té doby řekl „Tohle chci zažívat častěji!“

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Najde se toho spousta! Ať už produkce, skateboard, malování, hraní na nástroje...Rozhodně to musí být něco co mě v životě naplňuje, protože jedině tak může být člověk šťastný!

Díky moc za odpovědi, ať se Ti daří, EP jde na dračku a produkce šlape veselá dál! Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka s Drop Database líbila a budeme rádi když ho podpoříte ZDE na jejich facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama