PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s Kan-Jacca

Publikováno 02.07.2018

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc, to je Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to po delší době rozdali se zástupkyní něžného pohlaví, členkou Bassistaz crew a skvělou djkou, Kan-Jacca!

KAN-JACCA
Objevila kouzlo mixu a djingu již jako středoškolačka v roce 2003 a o dva roky později už začíná obrážet své první mejdany. V jejích setech se objevují různorodé kombinace žánrů přes raggajungle, techstep, jump-up, deep, neuro až po tekk, breakbeat, electro či acid. V roce 2009 se Kan-Jacca přidává k uskupení Dread Beat Squad, s kterým zažívá a pořádá nespočet parties na českých loukách, klubech, továrnách a jiných underground místech. Po rozpadu DBS se vydává vlastní cestou a v roce 2011 spoluzakládá ryze ženskou crew, známou jako Bassistaz. Za zmínku stojí také spolupráce s dalšími českými projekty, Touch The Jungle a DnB Portal.

01) Jak si přišla ke své přezdívce?
Obligátní dotaz :D Kan-Jac byl dle jedné chytré knihy původní název, který severoameričtí indiáni používali pro rostlinu konopí. Kan-Jacca z toho vychází, ale samo o sobě to neznamená vlastně nic.

02) Cross, Storm, nebo?
Rozhodně Cross, tam jsem doma už od svých 15ti :) Na druhou stranu Matrix byl první klub, ve kterém jsem oficiálně hrála, takže i k tomu místu mě vážou drahocenné vzpomínky.

03) Klub, nebo open-air?
Kvůli open-airu bych dala košem i Crossu. Nejlepší prostředí na mejdan pro mě bylo vždycky venku.

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Nejsem si úplně jistá, čeho se snaží djs hrající na “track per minute” dosáhnout, ale je to jejich volba, zejména, když část publika to preferuje taky. Pro mě vždycky bylo mixování důležité. Kromě výběru skladeb je to vlastně jediná přidaná hodnota obyčejného dje oproti producentovi nebo softwaru. Baví mě vytvářet “nové” tracky kombinováním různých skladeb. No a když se to podaří, ráda si tu kombinaci taky chvíli poslechnu. :)

05) Tvých aktuální top 5?
Tuhle otázku tak hrozně nemám ráda :D Když nad ní budu přemýšlet hodinu, 30x to změním.

The Militia - Paranoia
Optiv & BTK - Target
Malsum & Krone - Radioactive Beast
Groove Armada - Superstylin' (Drum & Bass Mix)
Survey - As You Want

06) Pracuješ raději sama, nebo dáváš přednost teamové práci?
Je neuvěřitelně složité najít spolehlivé a pracovité lidi, takže raději sama. Když se ale podaří spolupracovat s někým, kdo svou práci dělá dobře, je to mnohem lepší a většinou z toho vyleze i lepší výsledek.

07) MC, nebo zahodit mikrofon?
Kvalitních MCs je jako šafránu, takže až na výjimky radši zahodit. MC pro mě musí být skutečné obohacení a ne jen nějaký kvákal.



08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Rido / BTK

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Na tom se nezbláznit z toho, co všechno dělám. Mám svou denní práci jako QA tester počítačových her, dělám věci pro BasSistaz, DnB Portal, Sety.cz, DnB Awards, DNBE Girls, překlady, školení etc. Snažím se najít si čas na produkci, ale kde nic tu nic. Počítám, že bych musela s nějakým z těhle projektů nejdřív seknout a to se mi vůbec nechce.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
Raiden - Fallin

11) Na jakou párty bys poslala svého největšího nepřítele?
Do Retra nebo na Votvírák.

12) Pivo, nebo panáky?
Kupodivu rum. Chmel je až moc příbuzný s konopím a není dobré to přehánět :)

13) Svaly nebo rozum?
Rozum. Občas velící svalům, když je opravdu potřeba.

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
Jako když dostanete na vánoce to, co jste si nejvíc přáli. Krát sto.

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Většinu “volného času” mimo oficiální zaměstnání věnuju práci na projektech. Jinak hraju fakt hodně počítačových her. Kromě toho jsem dřív četla knihy nebo něco tvořila a dnes spíš chodím ven, sleduju seriály/filmy nebo odpočívám. Párkrát do roka taky na týden zmizím z reality. Běhám ve zbroji s loučí a mečem po lesích kolem Zaklínačských hradů v polsku a lovím lešije, strigy, ghůly a jiný příšery ;)

Díky moc za odpovědi, ať se ti daří a snad se brzy uvidíme na nějaké party. Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka s Kan-Jaccou líbila a budeme rádi když ji podpoříte ZDE na jejím facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama