PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s L1

Publikováno 10.09.2018

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc, to je Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali se zakladatelem mezinárodního labelu Empire Records, djem a promotérem, kterým je L1!

L1
Petr je západočeský dj a promotér, zakladatel drum&bassového labelu Empire Recordings, se kterým pořádá i label nights a kterých se šušká už i v zahraničí. Jeho charismatické vystupování zúročuje i během jeho setů plné energie, tanečního feelingu v kombinaci s hutnou bassovou linkou, kopaným beatem, ale také čím dál častěji s doprovodem Lifesize MC. Mohli jste ho slyšet hrát i na festivalech jako jsou Beats For Love a Let It Roll. O L1 rozhodně ještě uslyšíte!

01) Jak si přišel ke své DJské přezdivce? Proč / podle čeho sis vybral svůj DJ nick?
Trošku divná story. Když jsem se v sedmnácti začleňoval do kolektivu v rodném Tachově, tak mi začal říkat provozní oblíbenýho baru v Tachově ¨Lorďáku¨, protože jsem mu vždycky dokázal všechno vybavit, od jednoduchý grafiky, přes nápojáky, až po vyčistění stroje na zmrzlinu. Když jsem se dostal k hraní, tak L, jako moje deset let stará přezdívka a jednička, protože jsem si vždycky dělal všechno kolem hudby nejradši sám.

02) Cross, Storm, nebo?
Ani jedno.

03) Klub, nebo open-air?
Klub.

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Žádný spěch. Nad selekcí předem moc nepřemýšlím, mám pár svých známých mixů, který prolnu takřka každým setem, ale z drtivý většiny hraju nepřipravenej a často exportuju tracklist 10 minut před hraním, protože mam rád adrenalin, nebo věčně necham někde flashku, či mi nefunguje. Pro tyhle případy mam vždycky v batohu laptop, takže čorky, bacha!

05) Tvých aktuální top 5?
Razlom feat. Asphexia – The Run (vychází 19.9. na Empire rec.)
Culture Shock – There For You
Ekko & Sidetrack – Luddites
Erb n Dub – Stop
Drumsound & Bassline Smith - Control (Let It Roll VIP)

06) b2b, nebo samostatná jízda?
Poslední dobou samostatná jízda, občas je fajn zahrát něco delšího s nějakým kolegou z Empire, ale přijde mi, že dokážu líp proplout setem víc ladně sám.

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
Jsem sehranej s Gilesem – Lifesize MC, po jiným bych asi ani nesáhnul.

08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Ekko & Sidetrack jsou moc sympatičtí hoši, poslední dobou mě berou dost. Od nás mě baví dost R-Flyer a Houba, respektive je tu dost mladých a nových producentů, kteří se kvůli monopolitní situaci u nás nedostávají do popředí, což je jeden z důvodů, proč jako první, opravdu regulerně fungující a smýšlející label dáváme možnost připravit těmto lidem podmínky a díky menšímu projektu ¨Artist Development¨ jim postupně dáváme možnost vydat na evropské úrovni svou produkci.

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Label mi bere většinu času, jako šéf jsem si nechal na starosti skoro veškerou mezinárodní komunikaci, zařizování všech velkých label nights a release management. Momentálně dozařizuju Imagination Club Tour u nás v Plzni, pak lednovou halovku v Plzni, kde budeme mít 4 velká jména a celkově koncept bude o dost větší, než byl v předchozích dvou dílech. Pak tam máme pár label nights a takeovers ve Slovinsku, Německu, Srbsku, Rakousku a dalších evropských státech. Jo a začal jsem díky své přítelkyni cvičit a trošku se věnovat i sobě, což je pro mě taky docela fuška.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
North Base – Snout.

11) Na jakou párty bys poslal svého největšího nepřítele?
Nepřítele bych nikdy neposlal na party.

12) Pivo, nebo panáky?
Pivo.

13) Prsa, nebo zadek?
Zadek, ale... To je těžký :D

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
To jsem ještě poslouchal a hrál Techno, tenkrát jsme s Joey Whitem supportovali v Německu Zombie Nation, myslím. To bylo hodně hustý, probrali jsme se na nějaký vile v Německu, vůbec jsme nevěděli...

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Label manager nemá skoro žádný volný čas, takže jeslti můžu počítat spánek, který jsem do nedávna bral jako ztrátu času, tak asi tím.Jo a v poslední řadě se díky Beesuovi začínám věnovat hadům.

Díky moc za odpovědi, ať se ti daří a snad se brzy opět uvidíme na nějakém mejdanu. Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka s L1 líbila a budeme rádi když ho podpoříte ZDE, na jeho facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama