PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s Mustaffa

Publikováno 30.10.2017

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc. Je tu opět začátek týdne a tím pádem i naše Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali s půlkou dua Sherrif & Mustaffa, členem Neurofunk will never die a nadaným djem Mustaffa!

MUSTAFFA
Vlastním jménem Tomáš Hrstka, pochází z Kopřivnice, ze severní Moravy. Je mu 27 let a od malička se věnoval hudbě, ať už to byla hra na housle nebo pozdějí v punk rockové kapele na bicí. Rytmus z bící v něm zůstál i nadále a když objevil drum and bass, tak věděl, že je to přesně pro něho. DJingu se věnuje 2 roky. Od ledna roku 2017 spojil své síly s parťákem Sheriffem a společně vystupují už jen jako Mustaffa & Sheriff. V létě 2017 se připojili pod značku Neurofunk will never die a vystupují pravidelně po pražské klubové scéně. Letos si je mohl vidět např. na Explorationu, Let it Rollu nebo Darkshire!

01) Jak si přišel ke své DJské přezdivce? Proč / podle čeho sis vybral svůj DJ nick?
Tohle má docela komický příběh v pozadí. Dřív jsem vlastil e-shop mustaffa.cz, který stále funguje a na tomhle shopu jsme dováželi fitness, modní značku oblečení z Austrálie. No a hledali jsme s klukama tehdy výraz pro "Alfa Samce", který tak trošku bude vystihovat týpky z fitka, pro které je to naprostý lifestyle. Samozřejmě jsme na nic nepřišli, až jsme jednou byli u kámoše u Zlína ve vesnici, který má králikárnu. No a on tam měl 50 bílých malých králíků a jedenoho černého, 2x větší jak ostatní, který tam všechny "pomiloval" a říkali mu Mustaffa. :D Mě se to pak tak líbilo, že jsem si to nechal jako svůj DJ nick.

02) Cross, Storm, nebo?
Storm je podle mě lepší na velké akce (600 lidí +), mám ho rád, neustále se zlepšuje. Cross je pro mě srdcovka. Líbí se mi, že se tam dělají multižánrové akce, navíc skvělá podpora artists. Zajimavé mejdany, ale hlavně ten design. Měla by to být národní památka! :D
A taky big up Sklubu v Olomouci!

03) Klub, nebo open-air?
Kluby člověk miluje, spousta mejdanů, skvělé zážítky. Ale celý rok se nemůžu dočkat až přijdou open-airy, ta atmosféra tam je někde jinde, je to pro mě lepší jak Vánoce, takže určitě open-air!

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Tisíc tracků za minutu je zavědějí. Se Sheriffem jsme fanoušky rychlejších mixů, agresivních dropů, rollerů, ale celému setu se vždy snažíme dát příběh a nějakou logiku. Obvykle odehrajem za 1 hod. cca 50 tracků. To platí u našeho pojetí neurofunku, u halfstepu si dáváme zase pořádně na čas a tracky hrajou skoro pořád solo. :)

05) Tvých aktuální top 5?
Mizo - Montage
Disprove & Merikan - Circle Of Confusion
Neonlight & Wintermute - Influx VIP
Kursiva - Shattered
Agressor Bunx - Roadside

06) b2b, nebo samostatná jízda?
Tady asi není o čem, B2B se Sheriffem always! :) Nemám však rád B2B, kde DJs nespolupracujou, jenom si předají sluchátka a čekají 2 tracky, než půjdou zase hrát. Je to o nesobeckosti, koordinaci a pak je to skvělá show. Samostatně je to taky fajn, člověk se může víc projevit, ale když se najdou dva DJs, kteří si rozumí, tak je to top!

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
U neurofunku, navíc v pojetí, v jakém ho hrajeme my dva se Sheriffem, jsem skoro vždy proti MCs na setu. Maximálně přivítat, rozloučit, poděkovat lidem skrz hlas je fajn. Je to ale tím, že hrajeme tracky hodně společně v mixu a prostoru pro MC tam není tolik. U halfstepu naopak MCs milujem, musí být dobří, ale když ví, tak to nemá chybu!

08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Český one and only - A-Cray! Ondra je pro mě od začátku, když jsem ještě nehrál, největší inspirací. Navíc skvělý a nesobecký kluk. Zahraniční mě nejvíc baví Agressor Bunx, Mefjus, Noisia mraky dalších. A nesmím zapomenout na halfstep - Ivy Lab!! Oni diktujou celý tento hudební sub-žánr!

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Momentálně finishujem s druhým komentovaným setem od N:Force v rámci naších DNB Questions. Tento projekt nám přes léto hodně stál, času málo a muselo se vyřešit pár věcí. Ale čekejte brzy další díly! Do toho přípravy na dva mejdany: 2.11. v Crossu pořádáme historicky první halfstepový večer a 10.11. Knockout ve Stormu, tohle bude BIG! :) Jo a pustil jsem do konečně do produkce, takže jsem odstartoval z pomyslné startovací čáry a snad se za rok, dva dočkáme nějakého tracku.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
Agressor Bunx - Time Shift (After Fireee!)

11) Na jakou párty bys poslal svého největšího nepřítele?
DJ Guv B2B Michal David ft. Helena Vondrářková & Kája Gott

12) Pivo, nebo panáky?
Jsem z moravy, takže, kde máš tu slivovici? :))

13) Prsa, nebo zadek
Zadkyyy! :)) Prsa jsou fajn, ale krásné zadky jsou stejně nějvíc!

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
První si už nevzpomenu, ale spíš vám řeknu, že Let It Roll 2014 mi změnil život a ukázal svět, do kterého budu patřit!

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Celý svůj volný čas investuju zpátky do hudby, DJing, také i samotné promo a teď snad pořádně i ta produkce. Jinak mám tu nejlepší bandu přátel, na které si hledám čas, když jen to jde. Zdravím Nesmrtelné!

Díky moc že jsi si na nás udělal čas, držíme palce jak s mejdany, tak i produkcí a budeme se těšit na pořádné bangery! Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka líbila a vy podpořte Tomáše
ZDE na jeho facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama