PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s Shanix

Publikováno 27.11.2017

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc. Je tu opět začátek týdne a s ním i naše Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali s mladým DJem z Českých Budějovic, který je jak členem místní Young Blood Crew, tak členem Beatz.cz. Shanix!

SHANIX
Shanix si poprvé zahrál v klubu v roce 2015. Půl roku poté se přidal k českobudějovické Young Blood crew pořádající rezidentní noc v klubu Komiks. Od té doby si zahrál na mnoha mejdanech nejen v jižních Čechách. Tento rok se také objevil pod jihočeskou rodinkou Beatz.cz. Vystupoval po boku známých českých i zahraničních jmen jako: Gancher & Ruin, Hallucinator, A-Cray, Pixie a další. V jeho převážně svižných a energických setech uslyšíte neurofunk často prokládaný mainstreamem, ale třeba i deepem. Jeho největším úspěchem je vítězný set v contestu na akci do Storm clubu a Therapy sessions 2016.

01) Jak si přišel ke své DJské přezdivce? Proč / podle čeho sis vybral svůj DJ nick?
Můj nick nemá žádnou zvláštní historii. Na střední škole vyplynul z mojí přezdívky a pár lidí mi tak začalo říkat. Tak jsem si ho nechal.

02) Cross, Storm, nebo?
Zatím jsem byl jen ve Stormu, kde jsem si i zahrál a byl to pro mě skvělý zážitek. K tomu bych přidal českobudějovický Komiks, jelikož tam vyrůstám a K2.

03) Klub, nebo open-air?
Každé místo, kde vládne dobrá a přátelská atmosféra je super. Obojí má své kouzlo. K hraní na dobré akci venku jsem vždycky tíhnul.

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Mám rád svižnější sety, ale nic nepřeháním. Samozřejmě záleží na subžánru. Většinou zahraju do hodiny cca 50 - 55 tracků

05) Tvých aktuální top 5?
To je těžká otázka, každou hodinu to mám jinak, ale teď bych řekl:
Akov – Space Bears
Gydra – Noise of the Machine
Pendulum – 9000 Miles
Kirsty Hawkshaw - The Joy (Seba remix)
Mage - Things Like This

06) b2b, nebo samostatná jízda?
S dobrým parťákem se nebráním b2b, ale raději mám set pod kontrolou sám.

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
Jak kdy a jak kde. Kvalitní MC může pěkně zvednout atmosféru akce, ale taky jsem zažil MCs, kdy mi zážitek z daného setu totálně zkazili.

Shanix

08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Z českých producentů je to určitě Symplex, Rido, A-Cray nebo R-Flyer. Ze zahraničních rozhodně Gydra, Gridlok, Mizo, TR Tactics, no a z českých DJs mě nejvíc baví sety od Pixieho, X.Morpha nebo třeba Biffíka. Za zmínku určitě stojí klucí od Bassheadz!

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Momentálně pracuji na rozšíření své kuchyňky a na akcích, které nás tu na jihu čekají.  Dál budu brzy zveřejňovat nový videoset a taky mám v plánu se v nejbližší době zúčastnit pár DJ contestů.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
Rusko - Everyday (Netsky Remix VIP)

11) Na jakou párty bys poslal svého největšího nepřítele?
Já asi nemám nepřítele. :D

12) Pivo, nebo panáky?
Pivo!

13) Prsa, nebo zadek?
Nejlépe obojí!

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
Z pohledu návštěvníka rád vzpomínám na mojí první párty tohoto typu – Therapy sessions v roce 2011. K tomu bych ještě přidal Muffin open-air festival 2012, kde jsem si Drum and bass zamiloval. Dál budu dlouho vzpomínat na prázdninový Muffin 2017, kam jsem se jel podívat jako návštěvník a na poslední chvíli jsem byl poslán za pult místo chybějícího DJe

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Většinu svého volného času trávim po boku hudby, dokumentů, svých přátel, dobrých lidí, psa a zábavy.

Díky moc že jsi si na nás udělal čas a držíme palce jak s videosetem, tak s DJ contestama! Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka líbila a vy podpořte Shanixe ZDE na jeho facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama