PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Pondělní Rychlovka s Skáčko

Publikováno 20.11.2017

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc. Je tu opět začátek týdne a s ním i naše Pondělní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali s členem naší crew, punkáčem/alkáčem, ale především výborným djem.....Skáčko!

SKÁČKO
Vlastním jménem Peter Elischer, se za gramce postavil v létě roku 2008, kdy si "na zkoušku" pořídil starší gramce Omnitronic, levnější mix a nakoupil pár vinylů ve známém pražském shopu Maximum Underground. V létě 2010 se stal členem pražské dnb crew – Drumbassterds.cz, se kterou pořádá mejdany DrumBox a Double Trouble. Během svého působení supportoval jménům jako: Dimension, Fourward, Allied, TC, Dope Ammo, Wickaman, Trei, Koncept, Smooth, Zero Method, Mindscape, Akov, Jaydan, Danny Byrd, Optiv & BTK, June Miller, Smooth, a další. V jeho setech uslyšíte spíš temnější skladby s basovou linkou, starší i novější neurofunk, jump up a v neposlední řadě klasický jungle, dnb 90. let. Nebrání se také drum and bassu s prvky reggae, ovšem občas zabrousí i do vokálovek s tanečním nábojem.

01) Jak si přišel ke své DJské přezdivce? Proč / podle čeho sis vybral svůj DJ nick?
Kdysi dávno mi tak začali říkat kámoši, páč miluju ska music. Později jsem začal hrát a neměl jsem Dj nick. Hraní jsem tehdá bral spíš jako srandu, tak jsem to neřešil a říkal si Skáčko. Pak už mi to nějak přischlo.

02) Cross, Storm, nebo?
Oba kluby mám rád. Ve Stormu jsem odehrál hodne akcí, ješte když to byl Matrix. Ten klub je lepší na větší akce. Cross je svým dizajnem, zvukem a hlavně atmosférou podle mě jeden z nej multižánrových klubů v Evropě a cítím se tam jako doma. Z mimopražských se mi hodně líbí brněnský Favál.

03) Klub, nebo open-air?
Kluby miluji, ale člověk v nich tráví většinu času v roce. Takže když přijde festivalová sezóna tak si ji hodně užívám.

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Záleží na druhu akce a hracím čase. Obecně mám ale radši delší harmonické přechody.

05) Tvých aktuální top 5?
Mizo & Gydra – Chronometer
Rawtekk - Rollercase
Dj Limited – Matter
DLR – Dreamland ft. Gusto
Kolectiv – Infinite Realms

06) b2b, nebo samostatná jízda?
B2B mám hodně rád, pokud si s djem sedneme. Mám hrozně rád b2b kdy se čistě improvizovaně střídáme po jednom tracku.

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
Pro mě jsou dva druhy Mcs: freestyleři jako Lifesize MC, Dave, Paparasty, Brejchus a s nima je radost hrát. Uměj i zpívat a set posunou úplně jinam. Druhá skupina jsou Mcs typu „Make some Noise“ kteří podle mě spíše set kazí.

08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Z českých producentů mám hodně rád Rida nebo Symplexe. Za Djs rozhodně X.Morph, nebo Fefe a samozřejmě celou moji milovanou crew.
Ze zahraničních producentů dlouhodobě Zero T a z djs DLR, kterej je rovněž i skvělý producent. Ale těch jmen je v těsném závěsu opravdu hodně.

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Kdysi jsem hrával v kapele na elektrickou kytaru. Teď jsem ji po dlouhé době oprášil a zkouším nové rify které by se dali zužitkovat třeba v DnB. Pak se dlouhodobě věnuji organizaci naší pravidelné klubovky Double Trouble v Crossu, která mimochodem proběhne tento pátek 24.11.

10) Track, který Tě vždycky zvedne ze židle?
Mob Tactics - Kansas

11) Na jakou párty bys poslal svého největšího nepřítele?
Na nějakou dobrou párty. Třeba by už pak nebyl nepřítel.

12) Pivo, nebo panáky?
Pivo!

13) Prsa, nebo zadek?
Prsa nebo zadek

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
Myslím že to bylo kolem roku 2002 na Slovensku v klubu Turbína (Zemianske Kostolany). Hrál tam Dj Kato a Mc Tweety Twizta a byla to neskutečná jízda. Od té doby jsem jezdil popři punkových koncertech i na dnb mejdany.

15) Čím se bavíš ve volném čase?
V poslední době moc volného času není, ale pokuď ano tak cestováním, občas nejký koncert, přátelé, filmy a taky se snažím dokopat k nejakému sportu.

Díky moc že jsi si na nás udělal čas a držíme palce jak s elektrickou kytarou, tak sportováním! Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka líbila a vy podpořte Skáčko ZDE na jeho facebooku.

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama