PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Úterní Rychlovka se ZBR

Publikováno 20.11.2018

Žádné sladké řeči kolem, žádná dlouhá předehra, neradi ztrácíme čas a tak jdeme rovnou na věc, to je Úterní Rychlovka! Dnes jsme si to rozdali s turnovským djem, promotérem a liquidovým mágem, ZBR!

ZBR
je 22letý student z Turnova a djingu se věnuje zhruba 4 roky. V jeho setech převladá především liquid a deep. Za svoji dosavadní kariéru se na akcích za mixem vystřídal jak s českou elitou, tak mnoha zahraničními jmény, jako Maduk, Marcus Intalex, Friction, The Prototypes a mnoho dalších. Má za sebou hraní na Svojšicích, letním Let it Rollu, jako vítěz contestu dokonce i na zimním 2015. Jako promotér za sebou má první českou klubovku holandských T & Sugah a podílení se na menších lokálních akcích. Poslední rok se věnuje i jiný muzice, než drum and bassu a to hlavně UK soundu, jako je bassline, garage, grime, ale také newschool hip hopu a deep dubstepu.


01) Jak si přišel ke své DJské přezdívce? Proč / podle čeho sis vybrala svůj DJ nick?
Na rozdíl od mejch mixů moc neoriginální. Zdenda BRožek, víš co.

02) Cross, Storm, nebo?
Oba mě baví, oba mají otřesný pivo. Ve Stormu mi dělá dobře ten větší prostor, ale musím říct, že u mě těsně vyhraje Cross, díky rozmanitosti programu. Ten intustry-kovovej styl mě jinak moc neuchvacuje.

03) Klub, nebo open-air?
Rozhodně venkovní pofell a pak rave na čerstvým vzduchu.

04) Tisíc tracků za minutu, nebo žádný spěch?
Ode mě určitě uslyšíš táhlý a pomalý přechody. Rád si ale poslechnu i lidi, co to řežou, když to má hlavu a patu.

05) Tvých aktuální top 5?
Popravdě jsem připravenej na soudy a pohledy skrz prsty, ikdyž by přece muzika měla spojovat, takže: 
Logistics - Lotus Flower 
LSB - Roots 
Kasra - Ski Mask 
Shaun Dean - Shut You Down 
Smrtdeath - Everything

06) b2b, nebo samostatná jízda?
To je u mě vždycky strašně o náladě a počtu drinků ve mě. Když hraju svůj klidnej drum and bass, tak na to chci mít svou pohodu a vibe. Když jde o 140 bpm rave, tak zas radši sahám druhejm pod ruce.

07) MC, nebo zahodit mikrofón?
Mám rád Favu a Motu, z českejch Jelena. Jinak je to jak kdo, k jak kterýmu DJovi. Nemůžu říct, že bych si pamatoval, že bych z show odcházel kvůli MCmu, jak nějaká hérečka.



08) Tvůj oblíbený český a zahraniční producent / dj?
Ze zahraničních jednoznačně Dimension, Logistics a Fox Stevenson, kterýho jako Maduka sleduju od jejich prvních EPs. Ale musím říct, že od letního LiRu, kde jsem od Maduka slyšel stejnej set s drobnejma odchylkama už potřetí, jsem na něj trochu zanevřel. Stejně tak Hybrid Minds by mohli přijít s něčím novým, hlavně co se týká jejich snares. Z našich mě, co se týká produkce baví Furious Freaks, Houbass a Madface, o kterým jsem zjistil, že je Čech až dlouho po tom, co jsem ho sledoval. No a asi jako každej, co scénu sleduje se nemůžu dočkat, co předvedou Membrain & Ne aka Fingerprint! Dál bych jako producenta vypíchnul Drymana, kterej sice nedělá dnb, ale tvoří hymny. Z DJs si nejradši poslechnu Akiru, Far Horizon a velký naděje vkládám do mladý DJane NelliQ z Monkey Boom crew.

09) Na čem v současnosti pracuješ?
Momentálně se snažím soustředit na školu, kterou už by bylo vhodný dodělat, proto se taky neobjevuju na lineupech tolik, jako dřív. Mám rozdělanej obsáhlej drum and bass set, kterej snad co nejdřív nahraju a pošlu do světa. Abych ale kápnul božskou, tak teď dnb zanedbávám na úkor UK bass muziky. Mám pravidelný studentský mejdany v libereckým Had klubu a objevuju se spíš na místní scéně, ikdyž mě teď čeká první ofiko non-dnb booking. No a když mám chuť, tak sjíždím tutoriály tvorby tracků a zvuků, aby moje basa nezněla, jak kolena tvý báby, když jde ze schodů. Do čehož mám, mimochodem, hodně daleko.

10) Track, který tě vždycky zvedne ze židle?
Cokoli, co hrávalo kolem roku 2014, upadlo v zapomnění a slyšíš to někoho hrát tak jednou za rok, například cokoli z Etherwoodova prvního alba, který miluju. Jinak na mě vždycky zafunguje Dimension - UK, to bych se na parketě vždycky roztrhal.

11) Na jakou párty by jste poslali svého největšího nepřítele?
Party by Wolfpack. Nebo mejdan, kde jsou Atmo music.

12) Pivo, nebo panáky?
Pivo je naše palivo - Brejchus Pavián

13) Prsa, nebo zadek?
Zadek!

14) Vzpomínky na první pořádnou párty?
Musel jsem se dlouho rozpomínat a projít sbírku vstupenek a letáků, abych se ujistil, ale se mnou to bylo tak, že po pár akcích v rodným Turnově s místníma DJs z O.C. crew, jsme se s kamarádem vydali do Benešova, kde tou dobou dělal střední, na Let it Roll 2013. Takže moje první pořádná párty byla opravdu pořádná a vlastně až tam jsem doopravdy pronikl do celýho světa drum and bassu, ikdyž jsem samozřejmě věděl, na co tam jedu a koho musím slyšet. Na druhou stranu musím přiznat, že mě teď zpětně mrzí, že jsem v tý době nebyl schopnej docenit Spora, kterej tam přijel, jako Feed Me.

15) Čím se bavíš ve volném čase?
Snažím se věnovat přítelkyni, ale jsem vášnivej hráč FIFY, takže to mají holky tak 50/50. Doma mám 2 psy, takže přes víkend trávím čas s nima venku. Jinak rád zajdu na dobrý jídlo, a samozřejmě studentskej život je jeden velkej mejdan, ikdyž to poslední dobou dost omezuju.

Díky moc za odpovědi, ať se ti daří a snad se brzy opět uvidíme na nějakém mejdanu. Doufáme že se vám Pondělní Rychlovka se ZBR líbila a budeme rádi když ho podpoříte ZDE, na jeho facebooku

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama