PředchozíDalší
Náhledový obrázek novinky

Jarní překvapení od člena Drumbassterds

Publikováno 07.05.2018

Byl pozdní večer - první máj - večerní máj - byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. Kdo by neznal tyto ikonická slova o prvním máji z pera K. H. Máchy. Nadějný mladý producent Houbass se po několika samostatných singlech rozhodl pro velké překvapení. Nebude to sice romantická jarní poezie, avšak srdce fanouška DNB a především těch temnějších tónu i tak zaplesá. Tím překvapením nebude nic jiného než neurofunkové EP s názvem Four Reasons To Die (Čtyři důvody, proč zemřít) vydávané 21.5 na labelu BNCexpress a k tomu navazující tour se sedmi českými zastávkami a jednou slovenskou.

Jak všichni dobře vědí, medvěd ulehá k zimnímu spánku. Co moc lidi ovšem netuší je, že Ondřej svým způsobem také. Ne nelehne si do postele a celou zimu přežije ve vegetativním stavu, na to je až moc živý. Místo toho se zavře ve svém domácím studiu na pražském Žižkově, kde skládá a zase jenom skládá. Díky tomu již za několik dní vyjde jeho druhé EP s názvem Four Reasons To Die, které obsahuje tři samostatné skladby a jednu kooperaci mezi chlapci z Drumbassters crew (Lifesize MC a Skáčko). Nyní si pojďme představit celé EP a jeho jednotlivé tracky.

Úvodní track nese název Brain Decay (Rozklad mozku). Jedná se o již výše zmíněnou kooperaci členů Drumbassterds, kde Lifesize MC dodal rychlé, úderné sloky a Skačko chytlavé tóny elektronické kytary. Další skladbou s poněkud ponuřejším tématem je Toxic Psychosis (Toxická psychóza), jehož tématem je drogová problematika. Jak odkazuje název je inspirován toxickou psychózou. Pro ty co nevědí, jedná se o nejčastější psychickou poruchu mezi uživateli pervitinu i uživateli takzvaných party drog. Třetí track je pojmenován Soul Stroke (Duševní mrtvice). Když jsem se zeptal Ondřeje na motiv (popis) této skladby, lakonicky mi odpověděl, že se jedná o další ze čtyř důvodů proč zemřít. Posledním, ne však co do kvality je skladba Half Puls (Poloviční puls). Jak už název evokuje jedná se o Ondrův experiment s half stepem, který ti zpomalí puls natolik, že i zkušený lékař tě bude považovat za mrtvého.

Celé toto EP bude vycházet na labelu BNCexpress, který založil a vlastní legendarní italský producent a dj Promenade,  jehož součástí je i český projekt Furious Freaks. Datum vydaní ve všech digitálních obchodech je stanoveno na 21.5. Zároveň s tímto datem startuje prodej limitované edice CD na našem Bassterdshopu. Pokud si však nedočkavý a chceš být jeden z prvních vlastníku tohoto badassu, tak si můžeš celé EP předobjednat na Beatportu už dnes. K tomu všemu se fanoušci mohou těšit na EP tour se sedmi českými a jednou slovenskou zastávkou jejíž začátek se odehraje 19.5 v Ondrově domovském Velkém Cajku. Takže pro všechny fanoušky, podpořte Houbasse a pořiďte si jeho nové EP. Zároveň se můžete těšit na velký rozhovor s Ondrou o tvorbě celého nového EP, porodních bolestech jeho lásky a celkově jeho plánech do budoucna.

EP TOUR
19.05 - Launch Party @ Velkej Cajk, Mnichovo Hradiště
24.05 - Drum&Bounce @ Cross, Praha
25.05 - Bass City @ Gogo, Znojmo
26.05 - Drumbassterds Night @ Pavon, Hořovice
02.06 - Basement @ Nová Pekáreň, Nitra (SK)
06.06 - Dnb Wednight @ Storm, Praha
08.06 - Broken Audio @ Ulita, Most
22.06 - Monkey Boom Invites @ Spot, Liberec

via Chombo

Zatím není naplánovaná žádná akce.

reklama